Olen pianonsoiton lehtori ja tutkija Katarina Nummi-Kuisma. Työpaikkani on ollut Espoon musiikkiopisto vuodesta 1977. Opiskelin Sibelius-Akatemian lisäksi Lontoossa ja Wienissä ja opettajinani olivat mm. Margherita Tandefelt, Tapani Valsta, Liisa Pohjola, Tamas Vesmas ja Noël Flores. Pianonsoiton opetuksen lisäksi olen erikoistunut taiteilijoiden henkiseen valmennukseen. Toimin varsinaisen työni ohessa soitonopettajien jatkokouluttajana ja pedagogisena luennoitsijana kotimaassa ja muualla Euroopassa sekä ohjaustehtävissä Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa.


Väitöskirjani Pianistin vire. Intersubjektiivinen, systeeminen ja psykoanalyyttinen näkökulma virtuoosietydin soittamiseen julkaistiin 2010. Kyseessä on ammattipianistin työskentelyyn liittyvän luovan prosessin tutkimus. Se tuo näkyviin, millä tavoin esiintymistilanteen edellyttämät valmiudet on mahdollista integroida soitonopetukseen oppimisen alusta alkaen. Työni filosofinen koti on varhaisen vuorovaikutuksen tutkimuksen, erityisesti intersubjektiivisuuden ja systeemisen ajattelun piirissä. Haluan edelleen käytännössä tutkia ja kehittää kaiken ikäisten ja tasoisten pianistien ohjaamista luovaan työskentelyyn, löytämään syvän, omakohtaisen suhteen itseensä, musiikkiin ja kehonsa kautta instrumenttiimme, pianoon.


Olen aina ollut kiinnostunut monen tasoisten oppilaiden opettamisesta, koska mielestäni sillä tavoin näen suorimmin, miten esimerkiksi aloittelijan kanssa kannattaa työskennellä, jotta tie soittajan taipaleella etenisi mahdollisimman kitkattomasti. Opetan säännöllisesti myös mestarikursseilla Suomessa ja Italiassa.


Olen toiminut Raudaskylän Soivan Kesän kansainvälisten mestarikurssien ja konserttien taiteellisena johtajana vuodesta 2000. Olen tällä hetkellä Suomen Pianopedagogit ry:n puheenjohtaja.

     pianotools         sisältö          videot           tekstit          linkit         yhteystiedot

Kata